Gå til hovedindhold

Scor for vildt!

Tag testen og se, hvor vild du egentlig er. Og vær med til at gøre Horsens-kortet endnu grønnere og vildere.

03. feb. 2023
 • Læs op

Indhold

  Hvad gør vi, hvad gør du, hvad gør din nabo? Hvem er VILD, VILDERE eller VILDEST? Klik dig rundt i kortet - og få din adresse med på kortet ved at teste, hvor vild du egentlig er.

  Scor for vildt!

  Test hvor vildt dit grønne areal er

  Dagen efter, at du har taget score-testen, bliver dit areal eller din adresse markeret med en grøn farve på biodiversitets-kortet efter om det er VILDT, VILDERE eller VILDEST.

  Hvor vild er du på en skala fra 1-60?

  Scor fra 1 til 60 points på en række forhold, som er med til at øge biodiversiteten på dit grønne areal. Din samlede score fortæller dig, om du er VILD, VILDERE eller VILDEST.

  Mange arealer er allerede levesteder for en masse dyr og planter. Men der er plads til endnu flere - og vi kan alle være med til at gøre vores arealer endnu mere naturvenlige, så det kommer til at blomstre, summe, krible og krable for vildt i hele vores kommune.

  Score-testen er et veldokumenteret værktøj udarbejdet af forsker Rasmus Ejernæs fra Aarhus Universitet. 

  Tag score-testen og få ganske gratis

  • ideer til, hvad du kan gøre mere af i fremtiden for at invitere naturen tilbage.
  • et diplom, som du kan vise frem og blære dig med.
  • muligheden for (hvis du er privatperson) at hente et "Vild Med Horsens"-klistermærke, som du kan sætte på din postkasse eller et andet sted, hvor du gerne vil vise de forbipasserende, at du er med til at gøre Horsens kommune mere vild.
  • tilbudt (hvis I er en virksomhed, en institution eller forening) at få et "Sammen om et vildere Horsens"-skilt, som I kan placere på jeres grønne område eller uden for jeres domicil.

  Alle grønne arealer tæller med...

  ... i vores fælles indsats for at gøre Danmark vildere og give naturen bedre vilkår.

  Alt fra en græsplæne, et vandhul eller et blomsterbed til et fællesareal, landbrugsjord, skove og grønne område foran virksomheder kan være med til at gøre en forskel for vores natur. 

  Så uanset hvor stort et areal, du har, håber vi, du vil klikke dig videre og tage score-testen. Dit areal kommer på vores fælles biodiversitets-kort med en farve, der viser, at du er for vild og er med til at gøre en indsats for biodiversiteten.

  Lad os sammen få lavet noget synlighed omkring den fælles mission, som rigtig mange af jer allerede bidrager til.