Gå til hovedindhold

Biodiversitets-ambassadører

Mød vores korps af engagerede frivillige biodiversitets-ambassadører. De er hver og én klar til at hjælpe jer borgere, boligforeninger og grundejerforeninger med at øge biodiversiteten ude hos jer selv - med store og små tiltag.

17. mar. 2023
 • Læs op

Indhold

  Få gratis tips og råd til, hvordan du selv bliver mere vild


  Vi samarbejder med et korps af frivillige biodiversitetsambassadører, som hjælper og rådgiver alle I andre borgere og foreninger, der ønsker at gøre noget for at skabe mere biodiversitet på egne og fælles arealer.

  Vores dygtige ambassadørerne kommer derudover til at hjælpe ved ideworkshops, Biodiversitetsdagen og andre events, hvor vi skal formidle viden og inspirere andre til at gennemføre biodiversitetsprojekter. Store som små.

  Vores ambassadører har været på et introkursus og bliver løbende klædt på med viden og inspiration til at fremme biodiversitet i bred forstand. Her er altså masser af viden at hente.

  Kontakt en biodiversitetsambassadør, hvis du gerne vil have tips og råd til, hvordan du selv kommer i gang med at booste biodiversiteten i dit nærmiljø. Find den ambassadør her på listen, der ved mest om dit projekt.

  Det er gratis at benytte sig af tilbuddet, og ambassadørerne gør det frivilligt.

   

  Caption

   Navn

  Sted

  Kontakt

   Erfaring og citat

  Maria Dahm Brædstrup maria@marinbiolog.dk

  "Jeg eksperimenterer med tiltag, der kan fremme biodiversiteten både i min have og på de knap 20 hektar, der hører til vores landejendom ved Brædstrup. Jeg er uddannet biolog og hjælper gerne med inspiration og sparring på projekter, der kan fremme biodiversiteten i såvel haver som i foreninger og institutioner. Jeg hjælper også meget gerne med på projekter hvor biodiversiteten skal formidles til børn og/eller unge."

  Sofie Irene Vang Lystbæk  Horsens

  25 21 02 90,
  sofielystbaek@gmail.com
  Træffes bedst mellem 9.00-14.30

  "Jeg har selv en villahave med stor fokus på biodiversitet i børnehøjde - hvor der er plads til både biodiversitet, masser af insekter og sommerfugle, legende børn og en køkkenhave. Jeg har særlig interesse i planter, der tiltrækker sommerfugle. Spørg endelig hvis du har spørgsmål til, hvordan du kan få mere biodiversitet (og gerne med en masse tilhørende sommerfugle) ind i din have, samtidig med at det skal være børnevenligt".

  Lone Krarup Horsens

  30 25 09 00,  lonekrarup@gmail.com
  Træffes bedst efter kl. 17

  Lone har sat flere bio-projekter og -initiativer i gang i sin parcelhushave igennem årene og deler gerne ud af ideer. Er også aktiv i Udviklingsgruppen for Tyrstedlund Naturpark.

  "Jeg håber, jeg kan være med til at øge bestanden af insekter en lille smule".

  Annette Kjær Benfeldt  Østbirk 22 16 01 83,  admin@kenddinnatur.dk  1500 m2 terapihave. Eksperimenterer med  dyrkningsmetoder og vilde blomster.
  Tina Bjerre  Horsens, Dagnæs   

  42 32 31 10,

  tinabjerre@live.dk

  Tina har en have med biotiltag og administrerer Facebook-gruppen 'Horsens Grønne Nabofællesskaber'. Er også aktiv i Udviklingsgruppen for Tyrstedlund Naturpark.

  "Jeg eksperimenter med forskellige tiltag i min egen have for at skabe mere rum til naturen. Kontakt mig gerne hvis du vil have inspiration til at komme i gang i din egen have".

  Thomas Sennels  Horsens   bio@sennels.dk

  Thomas har erfaring med flere projekter i grundejerforeninger. Også hvor flere grundejerforeninger er gået sammen.

  "Hiv fat i mig, hvis du repræsenterer en grundejerforening og vil vide, hvordan man søger midler til ens biodiversitetsprojekt, hvordan man organiserer sig og tackler modstand".

  Aase Gyldion Kristensen   Hovedgård 51 34 44 56, aaseogfolmer@energimail.dk  Flere projekter i privat have, tidligere ansat i Teknik og miljø
  Iben Leth Jensen

  Østbirk/

  Brædstrup 

  iben1532@horsens-skoler.dk 

  Iben underviser børn i biodiversitet og natur. Er tovholder for skolens årlige temauge om biodiversitet og natur. Iben deler gavmildt ud af sine erfaringer med at inddrage og undervise børn i biodiversitet.

  "Jeg brænder for alt, der kribler og krabler".

  Steen de Blanck Horsens 

  28 34 07 70, 
  bio@de-blanck.dk 

  Steen har en villahave og særlig viden om insektvenlige planter.

  "Det giver mening for mig at lukke naturen ind i vores have. Jeg har fokus på pollen- og nektarrige planter, så spørg mig, hvis du gerne vil have lidt inspiration i den retning".

   

  Mange gode kræfter, der trækker i samme retning

  Her i Horsens er vi ret seje til at løfte i flok - og med vores ambassadørers hjælp skal vi gerne få arbejdet med at øge biodiversiteten til at sprede sig som ringe i vandet, så endnu flere beboere her i kommunen får mod på at invitere naturen tilbage.