Gå til hovedindhold

Få et grønt tjek af dine arealer

I samarbejde med Østjysk Landboforening tilbyder vi støtte til et NaturTjek, hvor du får råd og inspiration til, hvordan du gør din ejendom grønnere og vildere.

26. maj 2023
 • Læs op

Indhold

  Ønsker du at få større indsigt i naturværdierne på din ejendom, er et NaturTjek en oplagt mulighed.  Med et NaturTjek bliver du klogere på, hvordan du kan få natur, økonomi og landbrug til at gå op i en højere enhed. Du får samtidig en grønnere profil, du kan nyde godt af – også når du skal låne penge i banken.

  Hvad koster et NaturTjek?

  For at fremme interessen for natur og biodiversitet har Østjysk Landboforening  og Horsens Kommune indgået et samarbejde om at give tilskud til NaturTjek på landejendomme. Det betyder, at vi betaler 2/3 af dit NaturTjek.

  For at få den fulde økonomiske støtte forudsætter det, at du er medlem i Østjysk Landboforening. Der er afsat en pulje på 100.000 kroner, som bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

  Prisen på et naturtjek afhænger af ejendommens størrelse. Du kan se, hvad du skal betale her:

   

   

  Målgruppe

  Pris (med tilskud)
  NaturTjek 1 Ny på landet/små landbrug med max 10 ha. 1000 kr. for besøg og idéoversigt
  NaturTjek 2 Mindre produktionslandbrug 1666 kr. for to fokusområder og en rapport 
  NaturTjek 3

  Produktionslandmanden (både planteavl og dyrehold), der ønsker en grøn profil

  3333 kr. for fem fokusområder og en rapport

  Hvordan foregår et NaturTjek?

  Ved et naturtjek får du besøg af en naturplejekonsulent fra Velas, som viser, hvor de vilde arter af dyr, planter og svampe har mulighed for at leve. Samtidig får du gode ideer til, hvordan du kan værne om og udvikle disse naturværdier.

  Oftest er det ikke de store forkromede løsninger, der skal til. Små tiltag kan gøre en stor forskel for naturen og biodiversiteten. Du kan læse mere om NaturTjek og tilmelde dig lige her.